Skip to main content

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Kαθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

O Μανώλης Δαφέρμος είναι Καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι συγγραφέας πέντε μονογραφιών μεταξύ των οποίων οι παρακάτω: “Rethinking cultural-historical theory: a dialectical perspective to Vygotsky” (Springer, 2018), «Επιστημολογία της Ψυχολογία: μια κριτική εισαγωγή» (Κριτική, 2020). Επίσης, είναι επιμελητής/ συνεπιμελητής 9 βιβλίων.

Καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

O Μανώλης Δαφέρμος είναι Kαθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι συγγραφέας πέντε μονογραφιών μεταξύ των οποίων οι παρακάτω: “Rethinking cultural-historical theory: a dialectical perspective to Vygotsky” (Springer, 2018), «Επιστημολογία της Ψυχολογία: μια κριτική εισαγωγή» (Κριτική, 2020). Επίσης, είναι επιμελητής/ συνεπιμελητής 9 βιβλίων. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, πορτογαλικά ρωσικά και φαρσί. Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της “International Society of Cultural-historical Activity Research” (ISCAR). Είναι μέλος Συντακτικών Επιτροπών διεθνών επιστημονικών περιοδικών (“Cultural-historical psychology”, “Human Arenas. An Interdisciplinary Journal of Psychology, Culture, and Meaning”, “Outlines. Critical Practice Studies”, “Culture and Education”, “Brazilian Journal of Socio-Historical-Cultural Theory and Activity Research”, κ.α.). Είναι μέλος της Διεθνούς Σχολής «Λογική της Ιστορίας» (Δ.Σ.Λ.Ι.).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Λέκτορας Ιατρικής Φυσικής, Ludwig-Maximilians University of Munich, Μόναχο, Γερμανία

Ο Γιώργος Δέδες γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2004 με ειδίκευση στην Πυρηνική Φυσική και τη Φυσικη Στοιχειωδών Σωματιδίων. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Max-Planck Institute for Physics (MPI) του Μονάχου της Γερμανίας και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), και το 2008 ανακηρύχθηκε διδάκτορας το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM).

Λέκτορας Ιατρικής Φυσικής, Ludwig-Maximilians University of Munich, Μόναχο, Γερμανία

Ο Γιώργος Δέδες γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2004 με ειδίκευση στην Πυρηνική Φυσική και τη Φυσικη Στοιχειωδών Σωματιδίων. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Max-Planck Institute for Physics (MPI) του Μονάχου της Γερμανίας και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), και το 2008 ανακηρύχθηκε διδάκτορας το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM). Από το 2010 μεταπήδησε στον τομέα της Ιατρικής Φυσικής και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Λυών (IPNL) και στο Βιοϊατρικό Κέντρο Ερευνών (CREATIS) στη Λυών της Γαλλίας. Από το 2013 είναι λέκτορας (Dozent) στην έδρα Ιατρικής Φυσικής του Ludwig-Maximilians University του Μονάχου (LMU). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στην ακτινοθεραπεία πρωτονίων και σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους τομογραφίας. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό του τμήματος Φυσικής του LMU, είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Περιοδικού Ιατρικής Φυσικής (Physica Medica – European Journal of Medical Physics) και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης για τον τομέα των ιατρικών απεικονιστικών μεθόδων. Από το 2020 εργάζεται παράλληλα ως developer/consultant στην εταιρεία Space Talos Ltd με αντικείμενο την ακτινοπροστασία τεχνητών δορυφόρων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ

Διευθυντής Ερευνών στην Μοριακή Βιολογία του καρκίνου και των βλαστικών κυττάρων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

O Δρ. Βασίλης Ζουμπουρλής, είναι Διευθυντής Ερευνών στην Μοριακή Βιολογία του καρκίνου και των βλαστικών κυττάρων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Απέκτησε το βασικό πτυχίο του στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική από το Πανεπιστήμιο J Ε Purkyne του Μπρνο, στη Τσέχικη Δημοκρατία. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε το AIDS και το δίπλωμα το έλαβε από την Ιατρική Σχολή της Κρήτης.

Διευθυντής Ερευνών στην Μοριακή Βιολογία του καρκίνου και των βλαστικών κυττάρων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

O Δρ. Βασίλης Ζουμπουρλής, είναι Διευθυντής Ερευνών στην Μοριακή Βιολογία του καρκίνου και των βλαστικών κυττάρων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Απέκτησε το βασικό πτυχίο του στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική από το Πανεπιστήμιο J Ε Purkyne του Μπρνο, στη Τσέχικη Δημοκρατία. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε το AIDS και το δίπλωμα το έλαβε από την Ιατρική Σχολή της Κρήτης. Έχει ασκήσει έρευνα σε κορυφαία Ιδρύματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχει επιβλέψει 23 διδακτορικές διατριβές. Διδάσκει σε 7 διαφορετικά μεταπτυχιακά. Έχει δημοσιεύσει 110 εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά με κριτές που έχουν λάβει πάνω από 6000 αναφορές και 25 δημοσιεύσεις στα Ελληνικά. Έχει συμμετάσχει σε 180 Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου με τίτλο «Η Πανδημία Covid-19 ως επιστημονική και κοινωνική πρόκληση τον 21ο αιώνα». Ήταν εκπρόσωπος των ερευνητών στο ΔΣ του ΕΙΕ για πάνω από 3.5 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του Συλλόγου προσωπικού του ΕΙΕ για δεύτερη θητεία. Είναι μαραθωνοδρόμος και έχει τερματίσει επιτυχώς σε 7 κλασσικούς μαραθωνίους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο King Saud, Ριάντ, Σαουδικής Αραβίας

Ο Βασίλης Λεμπέσης γεννήθηκε το 1967, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και έκανε το διδακτορικό του στη Θεωρητική Κβαντική Οπτική στο Πανεπιστήμιο του ‘Εσσεξ στο Ηνωμένου Βασίλειο. Σήμερα είναι καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο King Saud, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο εργάζεται από το 2011.

Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο King Saud, Ριάντ, Σαουδικής Αραβίας

Ο Βασίλης Λεμπέσης γεννήθηκε το 1967, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και έκανε το διδακτορικό του στη Θεωρητική Κβαντική Οπτική στο Πανεπιστήμιο του ‘Εσσεξ στο Ηνωμένου Βασίλειο. Σήμερα είναι καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο King Saud, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο εργάζεται από το 2011.  Έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του ‘Εσσεξ, στο Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ (Γκλασκώβη) και στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Δίδαξε στην κολλεγιακή εκπαίδευση, την αγγλόφωνη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την φροντιστηριακή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συμμετείχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, και κεφάλαια βιβλίων και συλλογικών τόμων. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Taming Atoms – The Renaissance of the Atomic Physics”. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του έχει αναλωθεί στην εκλαΐκευση της επιστήμης με συγγραφή άρθρων σε μεγάλης κυκλοφορίας ελληνικά περιοδικά. Έχει μεταφράσει το βιβλίο Feynman, Οι διαλέξεις για τους υπολογιστές” και είχε υπό την ευθύνη του τη συγγραφή όλων των λημμάτων σχετικών με την επιστήμη στην ελληνική έκδοση της παιδικής εγκυκλοπαίδειας του National Geographic. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα εξής: κβαντική οπτική, φυσική και εφαρμογές ψυχρών ατόμων, φυσική και εφαρμογές δομημένων δεσμών λέιζερ, ατομικές αντένες, πλασμονική και κβαντική τεχνολογία. Έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών σε αρκετά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Optical Society of America και του Institute of Physics του Ηνωμένου Βασίλειου.

ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Φρέσνο, ΗΠΑ

Ο Θάνος Παναγόπουλος (επίσημα Άρης-Αθανάσιος Παναγόπουλος) είναι Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας των ΗΠΑ στο Φρέσνο, και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ΗΠΑ. Έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην έρευνα της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης.

Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Φρέσνο, ΗΠΑ

Ο Θάνος Παναγόπουλος (επίσημα Άρης-Αθανάσιος Παναγόπουλος) είναι Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας των ΗΠΑ στο Φρέσνο, και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ΗΠΑ. Έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην έρευνα της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης. Έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία περιοδικά και συνέδρια και διευθύνει μια σειρά από διεπιστημονικά ερευνητικά έργα υψηλής χρηματοδότησης. Η συνεισφορά του έχει αναγνωριστεί με μια σειρά διεθνών βραβείων και τιμών. Είναι μέλος της επιτροπής κορυφαίων περιοδικών και συνεδρίων στο χώρο. Ο Θάνος Παναγόπουλος έχει επίσης ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις επιπτώσεις των καινοτόμων υπολογιστικών τεχνολογιών στην κοινωνία και το περιβάλλον και συνεισφέρει σε μια σειρά από προσπάθειες για σχετική έρευνα και ενημέρωση. Κατέχει διδακτορικό στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία και Δίπλωμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελλάδα. Επίσης διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.apanagopoulos.com

Πορτραίτο Κωνσταντίνας Παπαλεξοπούλου - Πτυχιούχος τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου MsC Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Πτυχιούχος τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, MsC Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων

Η Κωνσταντίνα Παπαλεξοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα "Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων" του Ε.Α.Π.

Πτυχιούχος τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, MsC Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων

Η Κωνσταντίνα Παπαλεξοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα “Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων” του Ε.Α.Π. Εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο “Εργασιακά χαρακτηριστικά και ψυχική υγεία εργαζομένων σε δομές κοινωνικής υποστήριξης” (https://apothesis.eap.gr/archive/item/183884?lang=el). Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται στον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων.

Στα επιστημονικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η διαλεκτική λογική, η ιστορική πολιτισμική προσέγγιση της ψυχολογίας, καθώς και η σύνδεση της ψυχολογίας με τις άλλες επιστήμες και την τέχνη. Επιπλέον, ασχολείται ενεργά με την τέχνη και τον πολιτισμό, παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο και συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο Δημήτρης Πατέλης γεννήθηκε στο Κερατσίνι, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, απ’ όπου απέκτησε και διδακτορικό τίτλο σπουδών. Έχει διδάξει στη ΣΕΛΕΤΕ, στη Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας» και του Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας.

Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πολυτεχνείο Κρήτης

 

Ο Δημήτρης Πατέλης γεννήθηκε στο Κερατσίνι, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, απ’ όπου απέκτησε και διδακτορικό τίτλο σπουδών. Έχει διδάξει στη ΣΕΛΕΤΕ, στη Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας» και του Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει προσφέρει διαλέξεις, ομιλίες και σεμινάρια. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στον τύπο (ημεδαπής και αλλοδαπής), κεφάλαια βιβλίων και αυτοτελή βιβλία-μονογραφίες, μεταξύ των οποίων:

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα εξής: Φιλοσοφία, Ιστορία, Λογική και Μεθοδολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, Διαλεκτική Μεθοδολογία του «οργανικού όλου» (της έρευνας περίπλοκων εξελισσόμενων-αναπτυσσόμενων συστημάτων, χαρακτηριστικό των οποίων είναι το αλληλένδετο των μερών τους και οι εσωτερικοί δεσμοί), νόμοι και νομοτέλειες ανάπτυξης της επιστήμης, Πολιτισμικές, κοινωνικές, ηθικές και δεοντολογικές πτυχές της επιστήμης, Παγκόσμια ιστορία της φιλοσοφίας, Φιλοσοφικά προβλήματα των φυσικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, Πολιτική Οικονομία, Ψυχολογία, Επιστημολογία – μεθοδολογία της Πολιτικής Οικονομίας και της Ψυχολογίας, Φιλοσοφία και μεθοδολογία της Ιστορίας, Κοινωνική και Πολιτική θεωρία.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα

Η Μαριάννα Χαριτωνίδου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (θέμα μεταδιδακτορικής έρευνας: «Το όραμα ανοικοδόμησης του Κωνσταντίου Α. Δοξιάδη και του Adriano Olivetti στην Ελλάδα και στην Ιταλία: μεταξύ συγκεντρωτικής και μη συγκεντρωτικής πολιτικής»). Έχει εργασθεί ως Λέκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων ETH Zürich, όπου εκπόνησε τη μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα “The Travelling Architect’s Eye: Photography and Automobile Vision” και επιμελήθηκε την έκθεση “The View from the Car: Autopia as a New Perceptual Regime”. Παράλληλα έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα «H αρχιτεκτονική αναπαράσταση μεταξύ φύσης και αρχαιότητας: Μια διακρατική και altermodern διερεύνηση της εικόνας της Ελλάδας» στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα

 

Η Μαριάννα Χαριτωνίδου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (θέμα μεταδιδακτορικής έρευνας: «Το όραμα ανοικοδόμησης του Κωνσταντίου Α. Δοξιάδη και του Adriano Olivetti στην Ελλάδα και στην Ιταλία: μεταξύ συγκεντρωτικής και μη συγκεντρωτικής πολιτικής»). Έχει εργασθεί ως Λέκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων ETH Zürich, όπου εκπόνησε τη μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα “The Travelling Architect’s Eye: Photography and Automobile Vision” και επιμελήθηκε την έκθεση “The View from the Car: Autopia as a New Perceptual Regime”. Παράλληλα έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα «H αρχιτεκτονική αναπαράσταση μεταξύ φύσης και αρχαιότητας: Μια διακρατική και altermodern διερεύνηση της εικόνας της Ελλάδας» στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ (2018), με μεταπτυχιακές σπουδές στο βιοκλιματικό σχεδιασμό (Sustainable Environmental Design) στην Architectural Association στο Λονδίνο (2010-11) και στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» (2011-2013), και είναι αρχιτέκτων μηχανικός ΑΠΘ (2010).  Η διδακτορική της διατριβή με θέμα «Η διάσταση ανάμεσα στην ερμηνεία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής μορφής: διερευνώντας την αλλαγή του αντικειμένου της αρχιτεκτονικής», την οποία υποστήριξε το Σεπτέμβριο του 2018, είχε ως αντικείμενο έρευνας τις μεταλλαγές του επιστημολογικού αντικειμένου της αρχιτεκτονικής μέσα από την ανάλυση των τρόπων αναπαράστασης που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε τέσσερις διαδοχικές γενιές αρχιτεκτόνων από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Έχει διδάξει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της ETH Zürich, στην École Nationale Supérieure Paris-Malaquais, στην École Nationale Supérieure Paris-la-Villette, στην École Nationale Supérieure d’Architecture de Versailles, στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε επισκέπτρια ερευνήτρια στη Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (GSAPP) του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη (2016-2017), στην École française de Rome (2017, 2018), στο Canadian Centre for Architecture (CCA) (2018) και στο Getty Research Institute στο Λος Άντζελες (2020). Έχει πάνω από 80 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο https://charitonidou.com/